Årets Mesterborger 2018

Vi gratulerer årets Mesterborger av Hammer by!

Roar Johansen

 • Vekting  Klippmappe  Labels Slett – En verdig mottaker Se større versjon (PDF) Roar Johansen (77) ble søndag kåret til årets Mesterborger av Hammer by. Hamar Ildsjelen i Storhamar IL ble beæret med tittelen under Middelalderfestivalen på Domkirkeodden. I sin takketale sa Johansen følgende til de oppmøtte i Borggården: – Jeg vil takke alle de som har stemt på meg. Det er ikke verst at en Storhamar-ramp får en slik pris, sa Johansen, og la til en spøk om dagens antrekk: – Jeg har nok ikke brukt kappe siden jeg ble konfirmert, sa han. – En positiv kraft Det var setteordfører Inga Borud som sto for den tradisjonsrike utnevnelsen. – Vi vil at vår Mesterborger skal være en positiv kraft, som gjør Hamar til et bedre sted å bo, sa Borud. Anne Ekornholmen fra Hamar Arbeiderblad leste så opp begrunnelsen for kåringen, og avsluttet med å si følgende om årets Mesterborger: – I det hele tatt er Roar Johansen et klassisk, godt eksempel på hva frivillighet og dugnad betyr for både egen og andre menneskers fritid og livsstil. Derfor er han en verdig mottaker av denne tittelen, sa Ekornholmen. Også kulturminister Trine Skei Grande (V) var søndag til stede ved Middelalderfestivalen, og før Mesterborger-kåringen holdt hun en kort tale, og berømmet frivilligheten i Hamar-området: – Med så mye frivillighet og engasjement som skjer i Hamar-området, er det en fantastisk anerkjennelse å få, sa Skei Grande om Mesterborger-kåringen. Johansens storhamar-liv Helt siden han som 11-åring begynte å spille fotball for Storhamar IL, har Roar Johansen vært en aktiv bidragsyter til idrettsklubben. I 1957 var han med på å stifte ishockeygruppa i Storhamar IL, og ble allerede da, som 15-åring, valgt til sekretær. Johansen spilte lenge hockey for Storhamar IL, og i årene siden har han vært involvert i og hatt en rekke verv i klubbens avdelinger for både hockey, fotball og håndball, i tillegg til å engasjere seg som dommer på frivillig basis. 77-åringen holder fremdeles sitt engasjement for klubben gående. Selv om helsen ikke er som den en gang var, møter han til stadighet opp på arrangementer og kamper, ofte med loddboka, som i en årrekke har vært en kilde til å skaffe penger til klubbkassa. Johansen er nå den 18. i rekken av Mesterborgere av Hammer by. – Det er stort å få være med i en så flott gjeng av ungdom, sier han. Storhamar-ramp: Roar Johansen er kåret til årets Mesterborger av Hammer by, for sin livslange dugnadsånd og innsats for Storhamar IL. – Det er ikke verst at en Storhamar-ramp får en slik pris, sa Johansen i sin takketale. Til venstre sees Ragna Frisvold, som i 2001 ble kåret til den første Mesterborgeren, og Henning Børresen, som fikk prisen i 2004. Begge FOTO: Trygve Norum-Lunås Høytidelig: Setteordfører Inga Borud (BBL) brukte sverdet til å innlemme Roar Johansen i rekken av Mesterborgere av Hammer by. Trygve Norum-Lunås 454 47 038 / tnl@h-a.no
  1/1
  Roar Johansen (77) ble kåret til Årets mesterborger av Hammer by under Hamar middelalderfestival 2018. Stine S. Skjæret/Anno

Dette skrev Hamar arbeiderblad om den nyslåtte mesterborgeren 11. juni 2018: 

Roar Johansen (77) ble søndag kåret til årets Mesterborger av Hammer by.

Ildsjelen i Storhamar IL ble beæret med tittelen under Middelalderfestivalen på Domkirkeodden.

I sin takketale sa Johansen følgende til de oppmøtte i Borggården:

– Jeg vil takke alle de som har stemt på meg. Det er ikke verst at en Storhamar-ramp får en slik pris, sa Johansen, og la til en spøk om dagens antrekk:

– Jeg har nok ikke brukt kappe siden jeg ble konfirmert, sa han.

– En positiv kraft

Det var setteordfører Inga Borud som sto for den tradisjonsrike utnevnelsen.

– Vi vil at vår Mesterborger skal være en positiv kraft, som gjør Hamar til et bedre sted å bo, sa Borud.

Anne Ekornholmen fra Hamar Arbeiderblad leste så opp begrunnelsen for kåringen, og avsluttet med å si følgende om årets Mesterborger:

– I det hele tatt er Roar Johansen et klassisk, godt eksempel på hva frivillighet og dugnad betyr for både egen og andre menneskers fritid og livsstil. Derfor er han en verdig mottaker av denne tittelen, sa Ekornholmen.

Også kulturminister Trine Skei Grande (V) var søndag til stede ved Middelalderfestivalen, og før Mesterborger-kåringen holdt hun en kort tale, og berømmet frivilligheten i Hamar-området:

– Med så mye frivillighet og engasjement som skjer i Hamar-området, er det en fantastisk anerkjennelse å få, sa Skei Grande om Mesterborger-kåringen.

Johansens storhamar-liv

Helt siden han som 11-åring begynte å spille fotball for Storhamar IL, har Roar Johansen vært en aktiv bidragsyter til idrettsklubben. I 1957 var han med på å stifte ishockeygruppa i Storhamar IL, og ble allerede da, som 15-åring, valgt til sekretær.

Johansen spilte lenge hockey for Storhamar IL, og i årene siden har han vært involvert i og hatt en rekke verv i klubbens avdelinger for både hockey, fotball og håndball, i tillegg til å engasjere seg som dommer på frivillig basis.

77-åringen holder fremdeles sitt engasjement for klubben gående. Selv om helsen ikke er som den en gang var, møter han til stadighet opp på arrangementer og kamper, ofte med loddboka, som i en årrekke har vært en kilde til å skaffe penger til klubbkassa.

Johansen er nå den 18. i rekken av Mesterborgere av Hammer by.

– Det er stort å få være med i en så flott gjeng av ungdom, sier han. Storhamar-ramp: Roar Johansen er kåret til årets Mesterborger av Hammer by, for sin livslange dugnadsånd og innsats for Storhamar IL. – Det er ikke verst at en Storhamar-ramp får en slik pris, sa Johansen i sin takketale. Til venstre sees Ragna Frisvold, som i 2001 ble kåret til den første Mesterborgeren, og Henning Børresen, som fikk prisen i 2004. Begge FOTO: Trygve Norum-Lunås Høytidelig: Setteordfører Inga Borud (BBL) brukte sverdet til å innlemme Roar Johansen i rekken av Mesterborgere av Hammer by.

Trygve Norum-Lunås 454 47 038 / tnl@h-a.no