Hopp til hovedinnhold

Årets Mesterborger 2019

Vi gratulerer årets Mesterborger av Hammer by!

Helge Kartomten

  • 1/1
    Årets Mesterborger 2019, Helge Kartomten Christian Rasmussen

Dette skrev Hamar Arbeiderblad om den nyslåtte mesterborgeren 16. juni 2019

Overveldet og stolt som årets mesterborger

Helge Kartomten sanket flest stemmer i et kruttsterkt nominasjonsfelt. 
– Dette var veldig moro og veldig overraskende, sier mesterborgeren.

– Først og fremst må jeg få takke de som har nominert meg, også må jeg selvsagt takke alle som har stemt på meg, sier årets Mesterborger av Hammer by, Helge Kartomten.

STERKE MEDKANDIDATER

Mesterborgeren mottok prisen av HAs utviklingsredaktør Anne Ekornholmen og ordfører Einar Busterud i borggården på Domkirkeodden under Middelalderfestivalen, søndag. Helge Kartomten er ansatt i Hedmarken Turistløyper, og ble nominert som følge av jobben han gjør for å legge best mulig til rette for fritidsfolket på Gåsbu og Hedmarksvidda.

– Man blir overveldet. Det er utrolig hyggelig at folk legger merke til det som blir gjort, sier Kartomten nøkternt. Årets nominerte var Ole Ivars, Thor Gotaas, Kirsti Hougen og Svein Ørsnes, Torill Nybrott, Helge Kartomten og Knut og Johanne Kippersund, og i år mottok arrangørene fra Hamar Arbeiderblad og Hamar Middelalderfestival om lag 1.300 stemmer. Selve opptellingen var meget jevn, men mot slutten var det altså Kartomten som stakk fra feltet med flest stemmer.

Årets mesterborger forteller at det å bli nominert i seg selv var veldig stort.

– Jeg kjenner jo godt til Ole Ivars og Thor Gotaas. Begge er jo egentlig rikskjendiser, og jeg ble rimelig overrasket da jeg fikk høre at det var jeg som hadde fått flest stemmer, sier han.

TRIVES BEST PÅ MARKA

Kartomten mener at prisen er et bevis på at det finnes utrolig mange som setter stor pris på friluftsliv og preparerte skiløyper.

– Det er ikke så lett å vite hvorfor akkurat jeg fikk så mange stemmer, men det beviser i alle fall at tilbudet vi har her betyr mye for friluftsfolk.

– Vi driver jo med forebyggende helsetiltak, og da er det er flott at vi får en slik pris, sier han.

– Mesterborger av Hammer by – er det en tittel du kjenner deg igjen i?

– Nja. Jeg hører vel egentlig til litt utenfor selve byen. Ute i marka. Dette er uansett veldig moro, smiler vinneren, som på ingen måte mener at jobben nå er ferdig.

– Jeg skal kjøre løyper og gjøre så godt jeg kan for å legge til rette for folk i mange år framover, smiler Kartomten.

Kristian Einang kei@h-a.no