Hopp til hovedinnhold

Mjøsmagi

Konsert i Hamardomen lørdag 11. juni 2022 kl. 19.00.

  • Bilde av tre barn i badebukse som står med ryggen til og ser ut over Mjøsa, Skibladner kommer sigende oppover i høyre billedkant.
    Collegium Vocale

For 1. gang møtes Kammerkoret Collegium Vocale, Vestoppland Kammerkor og Lillehammer Kammerkor til Mjøsmagi, på Gjøvik, på Hamar og i Lillehammer - og på Hamar skjer det på Domkirkeodden i Hamardomen under selveste Hamar Middelalderfestival! Programmet spenner fra 1600-talls madrigaler, via klassiske korverker til folketoner og folkeviseinspirerte arrangementer.

Gjennom sitt repertoar vandrer Collegium Vocale rett inn i middelalderens mystikk og overtro. Folketoner satte musikk til både hverdagslivet og stunder på kirkebenken og har blitt overført fra denne tusen-årige epoken og like fram til i dag. Vi presenterer det gripende sagnet om jenta som mistet guttungen sin ved Oletjedn og lokken til huldra som prøver å lure med seg kuflokken. Kirkemusikk dominerer tidsalderen, men publikum får også høre fra de verdslige trubadurene som satte enkle toner til vakre dikt om kjærlighet og yre melodier til den lyse, blide tid vi nå er inne i.

Billetter

Ordinær kr. 250,-
Student kr. 125,-
Innehavere av gyldig billett for Hamar Middelalderfestival kr. 125,-
Ledsager gratis