Kok en høne mør i vann med løk, hvitløk, gulrøtter og diverse krydderurter som for eksempel løpstikke, timian og bladpersille. Du bestemmer selv hvor mye du vil ha av hvert.
Mos daggamle loffbiter (uten skorpe) sammen med litt av kokevannet (nå: kraft), og bruk dette til å jevne suppa med.
Skjær hønsekjøttet i små biter og putt oppi den jevnede kraften.
Serveres rykende varm en kald dag.
Soupe à la Reine
Dersom man har lyst til å prøve en litt mer eksotisk suppe, kan senmiddelalderens Europa by på flere versjoner av hønsesuppe. Dette var nok ikke hverdagsmat, men i Henrik den 4.s Frankrike var et av kongens mål med styret at alle skulle ha råd til en høne i suppa på søndager. Suppen under er oppkalt etter hans dronning, Margrete. Urtene kan man variere etter smak. Andre supper som ble brukt i middelalderen var løksuppe, spinatsuppe og salviesuppe (Troels Lund).