Hopp til hovedinnhold

Markedsreglement for Hamar Middelalderfestival

ÅPNINGSTIDER

Lørdag: 12.00 - 19.00
Søndag: 12.00 - 17.00

Generelle retningslinjer

Ved godkjent søknad om plass til festivalen, forplikter markedsdeltakerne seg til å overholde festivalens retningslinjer. Brudd på retningslinjene kan føre til bortvisning fra festivalen.

  • Alle markedsdeltakere forplikter seg til å delta på begge markedsdager.
  • Festivalen har det endelige ansvaret for markedets og vareutvalgets sammensetning. Vi forbeholder oss retten til å avvise markedsdeltakere med bakgrunn i dette. Festivalen har også det siste ordet i evt. tvistesaker.
  • Alle bodholdere forplikter seg til å ha brannslukningsapparat i boden i henhold til festivalens HMS regler.
  • Det vil være vakter tilstede under festivalen, men markedsdeltakere er selv ansvarlige for å sikre egne varer og verdisaker. 
  • Overstadig beruselse eller bruk av ulovlige rusmidler er ikke tillatt. Etter kl 24.00 skal lydnivået holdes på et minimum.

Inn og utkjøring på området

Fredag: Biltransport til og fra stand tillatt. Ta hensyn til andre rundt deg!

Lørdag: Alle biler skal være ute av festivalområdet senest kl.11.00. NB! Ingen innkjøring med bil i Bispestredet lørdag kveld!

Søndag: Alle biler skal være ute av festivalområdet kl. 11.00. Innkjøring er igjen tillatt kl 17.30.

Det er ikke tillatt å kjøre bil på festivalområdet i festivalens åpningstid.

Boder, vareutvalg og drakter
  • Alle varer som tilbys for salg skal ha hatt sitt bruksområde i middelalderen. Vareutvalget skal være godkjent av festivalarrangøren. Hamar middelalderfestival forbeholder seg retten til å avvise enkeltvarer og be om endring i vareutvalget og presentasjonen av varene slik at dette blir i tråd med festivalens profil.
  • Bodholdere forplikter seg til å ha boden klar til markedet åpner, samt holde den åpen gjennom hele markedets åpningstid. For de som ønsker det, er det tillatt å holde åpent utover åpningstidene.
  • Bodene skal pyntes i middelaldersk stil med  naturmaterialer. Det samme gjelder emballasjen og presentasjonen av varene.  Plastemballasje og andre moderne gjenstander er ikke tillatt.
  • Alle markedsdeltakere forplikter seg til å være kledd i middelalderdrakter. Trenger du å låne drakt, kryss av i søknadsskjemaet. Bestilte drakter kan hentes i draktutleveringen som ligger i Drengestua (det røde trehuset i Borggården) fra kl. 9.30 lørdag. Draktene skal returneres innen kl. 18.00 søndag ettermiddag!

Markedsavgift

Markedsavgiften dekker museets arbeid med å tilrettelegge området for markedsaktørene. Dette gjelder montering av boder, planlegging og tilpasning av friluftsområdet, renovasjon og sanitærforhold, samt tilrettelegging for strøm, fri bruk av ved, drikkevanntilgang, murstein til ildsted i forbindelse med oppholdet på markedet mm.

Vi oppfordrer våre aktører som trenger strøm til å ta med egne skjøteledninger.

Festivalkantina befinner seg i den hvite bygningen nedenfor Hamardomen.

Priser
Liten bod 1,5 x 0,9m 750,-
Stor bod 2,0 x 1,8m 1000,-
Bodplass 1 - 9 m2 NOK 800,-
Bodplass 10 - 20m2 NOK 1200,-
Bodplass over 20m2 NOK 1500,-
Strøm fre - søn NOK 250,-
Et varmt måltid i festivalkantina hver dag. Pris pr. dag NOK 100,-

Avmeldingsfrist 20.mai!

Avmeldinger innen 20.mai vil ikke bli fakturert for markedsavgift, bodleie, strøm og matservering. Avmeldinger etter dette tidspunktet faktureres.

Etiske retningslinjer

Hamar Middelalderfestival skal være et sosialt utjevnende arrangement.

Hamar Middelalderfestival skal opptre ansvarsfullt og profesjonelt ovenfor deltakere, frivillige og publikum.

Hamar Middelalderfestival skal være trygt og inkluderende for både frivillige, deltakere og publikum.

Alle som er involvert i Hamar Middelalderfestival skal vise respekt for alle mennesker, uavhengig av alder, etnisitet, kjønn, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk, seksuell orientering, religion, livssyn, politisk overbevisning eller funksjonshemming. HMF tar avstand fra alle former for negativ diskriminering, rasisme, trakassering og mobbing.

Retningslinjer mot trakassering

Vi har alle et ansvar for å sikre et godt ytringsklima, uavhengig av alder, kjønn, seksuell orientering, etnisitet, funksjonsnedsetting, posisjon eller makt. Retningslinjene uttrykker forventninger til alle som er tilknyttet Hamar Middelalderfestival gjennom å være deltakere, frivillige, handelsfolk og prosjektledelse.

Lovverket forbyr trakassering. Med trakassering mener vi handlinger, unnlatelse eller ytringer som har som formål eller virkning å være krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende. Med seksuell trakassering mener vi alle former for uønsket seksuell oppmerksomhet som har som formål eller virkning å være krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende, ydmykende eller plagsom.

Våre etiske retningslinjer:

1.  Vi skal møte hverandre med respekt og stoppe alle former for mobbing, maktmisbruk, rasisme, trakassering, diskriminering og seksuell trakassering. Hamar Middelalderfestival skal være en trygg festival hvor den enkeltes integritet og grenser respekteres.

2.  Vær åpen for tilbakemeldinger som gjelder egen språkbruk og egen oppførsel.

3.  Kroppskontakt, oppførsel og intim språkbruk i kommunikasjon, som andre kan oppleve som seksuelt krenkende skal ikke finne sted. Unngå situasjoner som andre kan oppleve som utrygge eller uønskede.

4. Alle tilknyttet festivalen og særlig de med tillitsposisjoner i det historiske miljøet og Hamar Middelalderfestival skal være bevisst den makt og påvirkningskraft de har i relasjon til andre, og ikke misbruke tilliten de har i kraft av sitt verv eller sin stilling, slik at maktubalanse ikke blir utnyttet.

5. Lovbrudd og seksuelle overgrep skal meldes til, og bli etterforsket av politiet.

6. Alkohol kan øke risikoen for trakassering og seksuell trakassering. Dette innebærer et skjerpet ansvar for både arrangør og deltakere.

Varsle om brudd på retningslinjer eller kritikkverdige forhold!

Grip inn og si ifra dersom du opplever eller ser brudd på disse retningslinjene.

Alle deltakere som blir kjent med, eller opplever mobbing, rasisme, diskriminering eller trakassering oppfordres til å varsle.

Alle deltakere som blir kjent med eller opplever kritikkverdige forhold eller lovbrudd oppfordres til å varsle. 

Hvis du opplever eller blir vitne til noe ubehagelig, ta umiddelbart kontakt med:

Festivalleder
Ranveig Nordbryhn
ranveig.nordbryhn@annomuseum.no
97 46 16 72 / 90 52 48 82

Frivillighetskoordinator
Linda Fredriksberg
linda.fredriksberg@annomuseum.no
480 48 094

Eller spør noen du stoler på om hjelp til å melde fra til oss.

Ingen skal utsettes for gjengjelding ved å varsle om trakassering eller andre kritikkverdige forhold.


Museum24:Portal - 2024.09.30
Grunnstilsett-versjon: 2