Hopp til hovedinnhold

Mette-Gun Justås Nordheim

Genuint opptatt av formidling og videreføring av husflid, håndtverk og tradisjoner

Mette-Gun er genuint opptatt av husflid, håndverk og tradisjoner, og bruker det meste av sin tid på formidling av disse. Det finnes nesten ikke teknikker som hun ikke kan utføre!

Hun sørger for å opprettholde og lære bort kunnskap om gamle rødlisteteknikker og nyere husflids- og håndverksteknikker. Med sine gode pedagogiske evner, er en god læremester, er tålmodig, har gode samarbeidsevner, er inkluderende og glad i mennesker.

Mette-Gun Nordheim er leder på 6. året i Hamar husflidslag. Hun har nå vært leder i totalt 15 år, fordelt på to perioder, og har hatt ulike verv i laget gjennom 30 – 40 år.

Ung Husflid er Norges Husflidslags barne- og ungdomssatsing. Gjennom 20 år har Mette-Gun og hennes hjelpere holder kurs for barn i barneskolealder hvert år. Dette er god rekruttering til nye medlemmer.  Hun holder forskjellige kurs på Åker gård, rundt i andre husflidslag og på forskjellige eventer rundt i landet.

I 2018 designet Mette-Gun ei strikkekofte med motiver fra Hamar, og vant konkurransen Hamarkofta. Det er mange som bærer hennes Hamarkofte med stolthet.

  • Kvinne med grått hår i hjemmestrikket kofte med motiv fra Domkirkeruinene
    1/1
    Mette-Gun Justås Nordheim
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1