Hopp til hovedinnhold

Mocci Ryen

Nesten 20 år med engasjement og lidenskap for Stoppested Verden!

Mocci Ryen er nominert for sin innsats med Stoppested Verden – Norges største kulturfestival for barn og unge. Ute ved Jernbanemuseet har festivalen samlet over 150.000 besøkende siden 2008 med en publikumsrekord på 14 124 besøkende i fjor!

Mocci sitt engasjement og lidenskap for Stoppested Verden kan ikke beskrives med ord, men tusenvis av besøkende i alle aldre har i snart 20 år lært mye om andre land og verdensdelers kultur, i Hamar.

Stoppested Verden skaper møteplasser gjennom kunst- og kulturaktiviteter med rom for alle. Festivalens formål er å forebygge utenforskap, rasisme og diskriminering. De jobber for et rausere samfunn med fokus på positive fellesopplevelser, respekt og anerkjennelse, inkludering og integrering. Unikt for denne festivalen organiseres og gjennomføres av og med flyktninger og innvandrere gjennom festivalens «Festivalskole» som er blitt arrangert helt siden 2028. Festivalskolen har bidratt til både språktrening og arbeidserfaring for nyankomne flyktninger i regionen.

Mer enn 400 festivalartister og medvirkende fra alle verdens hjørner hentes til Hamar disse dagene, for å dele sin kultur innen mat, klær, musikk, kunst, dans, utstillinger og andre aktiviteter. Årlig er mellom 5-7 internasjonale ambassader å se på festivalarenaen og mer enn 1500 barn og unge deltar i ulike kunstprosjekter i forkant av festivalen.

  • Kvinne i grønn jakke på festival som står med to skilt med navn på landene Burkina Faso og et man ikke ser navnet på.
    1/1
    Mocci Ryen
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1